اگر یک ساعت یا حتی نصف روز صرف انتخاب فونت برای متنهای طرحتان میکنید؛ اگر همیشه برایتان سوال بوده که طراحان حرفهای چگونه فونت انتخاب میکنند؛ این مقاله میتواند جواب همه ی سوال هایتان باشد. با استفاده از اصول زیر، متن هایتان را به سبک حرفهایها انتخاب فونت کنید.
در طرحهای رسمی و جدی، از فونتهای شوخ و غیررسمی استفاده نکنید
این میتواند اولین و ابتداییترین نکتهای باشد که باید بدانید. هر طرح به میزان رسمی بودن آن لازم است که از فونتی به همان میزان رسمی استفاده شود و طبیعیتا طرحهای غیر رسمی هم میتوانند به همان میزان از فونتهای غیررسمی استفاده کنند. به عنوان مثال برای طراحی بنر معارفه ی شهردار، انتخاب فونت آوینی اصلا جالب و حرفهای نیست زیرا با توجه به کاربرد این بنر، باید فونت رسمی تر از آوینی استفاده شود.
همچنین برای طرح پوستر اطلاع رسانی یک جنگ شادی یا مثلا یک فیلم یا تئاتر طنز، استفاده از فونتهای نسبتا شوخ بیشتر کاربرد دارد.
فونت کمتر، طرح بهتر
من طراحان مبتدی زیادی را دیدم که تصور میکنند باید از کل فونتهای سیستم شان در طرح استفاده کنند! بدتر اینکه این را کاری حرفهای میدانند در حالی که اصلا چنین نیست. آنها با این کار مبتدی بودنشان را فریاد میزنند!
برای جذابیت و گیرایی بیشتر طرح تان، سعی کنید از تعداد فونت بسیار کم استفاده کنید. این تعداد در حالت مناسب میتواند دو یا نهایتا سه فونت باشد. بنظرمن در اغلب طرحها، استفاده از حداکثر دو فونت کافی است.
در انتخاب فونت ، خوانایی مهم تر از زیبایی است
یکی از رازهای طراحان حرفهای در انتخاب فونت این است که آنها خوانایی را بر زیبایی ترجیح میدهند. شاید در طرحی که هم اکنون مشغول آن هستید، نوشتن یک متن با فونتی پیچیده جذاب به نظر برسد اما این فقط شما هستید که میدانید چه مینویسید. آیا اگر فرد غریبهای طرح را ببیند، در چند ثانیه میتواند متن اصلی آن را بخواند یا خیر؟ اگر جواب خیر است، در انتخاب خود تجدید نظر کنید.
خوانایی متن مخصوصا در طرحهایی که مخاطب فقط در چند لحظه باید متوجه منظورمان شود، بسیار مهم است. مثلا متن بیبلوردهایی که روی پلهای هوایی نصب میشوند، باید کاملا خوانا و ساده باشند. زیرا مخاطب این بیلبوردها که رانندههای در حال حرکت هستند، فقط یک لحظه فرصت نگاه کردن به طرح را دارند. شاید حتی بهتر باشد که قبل از طراحی، از محلی که قرار است بعد از چاپ استفاده شود هم مطلع شوید.
فونتهایی مثلا ایران سانس و ایران یکان هم فونتهای به روزی هستند و هم خوانایی بسیار خوبی دارند که استفاده از آنها خالی از لطف نیست.
تیترهای حساس را با فونت نازک ننویسید
سعی کنید متن اصلی طرحتان را با فونتی بنویسید که از بقیه ی متنها ضخیم تر یا چشمگیر تر باشد. این چشمگیری میتواند از طریق تفاوت سایز یا رنگ متن ایجاد شود. هنگامی که کل متنها یک اندازه و یک رنگ است، مخاطب همه ی آن را مطالعه نمی کند تا خودش متن اصلی را بیابد، بلکه به سادگی از تبلیغ شما رد میشود.
به طرح نگاهی بیندازید و خودتان را جای مخاطب بگذارید. ببینید که آیا ابتدا متوجه متن اصلی میشوید یا بین متنها گیج و سردرگم میشوید؟
اگر سرعت طراحی برایتان مهم است و میخواهید در کمترین زمان ممکن بیشترین بازدهی را داشته باشید، آشنایی با 8 کپسول نیتروژن در فتوشاپ بشدت به شما توصیه میشود.
برای استفاده از فونتهای جدید و زیبا میتوان فونتها را از سایتهای معتبر فارسی خریداری کرد. ما به افرادی که در دوره خصوصی اموزش فتوشاپ در مشهد شرکت میکنند بعنوان هدیه این فونتها را خریداری میکنیم و بصورت رایگان به هنرآموز این دوره اهدا میکنیم. این فونتها به شدت در زیبایی طرحهایتان به شما کمک میکند.
دیدگاهها (0)